År efter år opdages der nye trends. Og det gælder inden for alle brancher. Det er kun i tøjbranchen, at vi ser bestemte farve eller designs, der trender. Det er heller ikke kun på Tiktok, at en lyd trender. Det er i alle brancher, at der opstår nye trends. Og i det her årti er det de helt store trends: bæredygtighed og genbrug. 

Bæredygtighed og genbrug 

Bæredygtighed og genbrug har på det seneste virkelig taget Danmark med storm. Til trods for, at det er to separate ord og med hver deres betydning, så er det svært at nævne genbrug, uden at det er efterfulgt af bæredygtighed. Og med god grund! For det er svært at misse det store fokus, der er på masseproduktion inden for blandt andet tøj, møbler og meget andet. Heldigvis er vi begyndt at se en ændring i danskernes livsstil og hvor det før var et tabu at købe ting, der var genbrugte og altså brugte af andre, så er det en hel anden ting nu. Før var det folk uden for mange penge, der måtte ty til genbrug for at have råd, men sådan er det på ingen måde længere. 

Genbrugsbutikker hitter landet over 

Ja, genbrugsbutikker hitter virkelig landet over, og nye butikker åbner med det mål for øje, at hele fokusset skal være på genbrug. Det er altså en trend, som flere iværksætter har kunne drage nytte af og faktisk få noget ud af det. Nogle af de steder, hvor man virkelig kan se, at genbrug er blevet en ting, er inden for møbler, indretning og tøj. Der åbner flere og flere typer af genbrugsbutikker, som har fokus på high-end designs, men sågar også almindelige. Flere og flere åbner også butikker, hvor den private person er involveret og kan købe sig en stand, hvor de løbende kan sælge ud af deres ting. Det er både en platform, der er at finde fysisk men lige så vel også online. 

Det er dog slet ikke kun tøj, indretning eller genbrug af plastik, der har gennemskuet at blande genbrug og bæredygtighed. En atypisk boldgade er f.eks. en Avant Minilæsser. Du behøver ikke længere at købe ting med motorer fra ny – nej, flere og flere forhandlere giver ældre maskiner en “make-over”, og så er den så god som ny. Det gælder, hvad end det er forhandlere af minilæssere, biler, el-cykler og meget mere. 

Tidligere artikelDe 3 typer af prisfastsættelsesmetoder 
Næste artikel10 gode råd til at komme i gang som iværksætter