10 gode råd til at komme i gang som iværksætter 

574

Går du med en drøm om at blive iværksætter og starte dit helt eget? Det forstår vi godt! For det er for fedt at være med til at bygge noget op fra start. Vi vil derfor komme med 10 gode råd i denne artikel, som du bør være opmærksom på, inden du går i gang. Husk, at nedenstående liste blot er en vejledning og derfor kan variere alt efter, hvad dine ønsker og behov er. 

De 10 råd 

Hvad er din passion?

Har du en passion, som du godt kunne se dig selv arbejde inden for? Så er det et godt sted at starte. Det behøver selvfølgelig ikke være en passion, hvis du allerede har opdaget et hul i markedet for noget andet. 

Er der et hul på markedet for det?

Går du efter din passion, så bør du undersøge, om der er et hul i markedet for det. Cream tøj, et dansk modebrand, havde en passion for tøj og fandt deres hul inden for bohemo-stilen, som blev kombineret med det skandinaviske. Passion og hul på markedet blev altså kombineret.

Tænk 10 år frem

Altid tænk langsigtet – både økonomisk og ift. dine planer. Husk på, det er en langsigtet forretning, ikke blot en hurtig ide. 

Tænk dig om en ekstra gang 

Selvom det føles som den allerbedste ide længe og som om, at intet kan gå galt. Så slå koldt vandt i blodet og tænk dig om, inden du stopper på studiet eller dit arbejde. Det er ikke alle startups, der klarer den. Så tag dine forbehold. 

Tænk dig om en ekstra ekstra gang 

Og så tænk dig om en ekstra, ekstra gang. Spar op på forhånd og spar, hvor du kan. Undgå at låne penge forskellige steder. Er det nødvendigt, så snak med banken. 

Tænk på omverdenen 

Husk altid at have din kunde i fokus og tænk på deres behov. Lad ikke egne meninger og holdninger komme i vejen for et ellers muligt succesfuldt produkt.  

Brug venner, familie og bekendte

Altid brug dit netværk! Tør at række ud og vær ikke bange for at tage imod hjælp fra folk. Lad dig inspirere af andre og deres tidligere erfaringer. 

Fejl er okay 

Du kommer helt sikkert til at lave fejl! Og det er ok. Lær fra dem. 

Suppler op med nødvendige kurser 

Føler du, at du mangler viden? Tag et online kursus eller søg på Youtube. Meget kan findes online. 

Brug, hvad du har  

Sommetider skal vi blot bruge, hvad vi har. Find facebook grupper eller online netværksgrupper, hvor du kan spare med andre, der går med samme grund. Det samme gør sig gældende, når det kommer til svar ifm. start up af egen virksomhed og lignende.

Tidligere artikelBæredygtighed og genbrug? 2 vigtige trends inden for iværksætteri
Næste artikelDen perfekte hjemmeside til din start up