Hvad end du går med tanker om at starte din egen virksomhed inden for digital marketing, en frisør, sælge laboratorieudstyr eller noget helt fjerde, så det samme fremgangsmåde for alle og der er nogle ting, du bør have styr på samt gøre, når du går igang. 

Step by step til din nye virksomhed 

Ide

Alle starter med en ide og nej, ikke alle ideer er lige gode. Men hvordan separere man de gode fra de dårlige? Det kan være svært. Brief dem for venner, undersøg markedet og se, om der er et behov for det. 

Forretningsplan 

Inden du går helt i gang, er det en god ide med en forretningsplan. Det faktisk essentielt for at komme godt for start og med oddsene med dig. Her indsamler du relevant info om markedet, dine planer, konkurrenter og potentielle kunder. 

Navn til virksomheden

Denne del kan også være svær. Det skal være catchy, afspejle hvem i er og måske endda give et hint af, hvad I laver. Det er også fint at tænke langsigtet ift. branding og er det nemt at stave og dermed finde frem til på Google. 

Type virksomhed

Der skal også besluttes, inden du kan registrere dig, Skal det være en enkeltmandsvirksomhed, A/S, ApS eller andet. 

Tid til et CVR nummer

Er din virksomhed drevet på hobbyplan, og tjener du under 50.000 kr om året, behøver du ikke et CVR nummer. Men skal du op og tjene mere end 50.000 og leve af din virksomhed, så skal du have et CVR nummer og altså registrere dig. 

Få styr på skat og moms

En god ide er at få styr på skat og moms fra start af. Det er ikke sjovt at sidde i sidste øjeblik, når de reelle tal skal indberettes, så er det en lettelse at have styr på tallene og vide, hvad der rent faktisk foregår og hvad de forskellige ting betyder. Din skat og moms vil også afhænge af, hvilket selskab din virksomhed er. 

Budgetter og regnskab 

Det er ikke ligefrem alles kernekompetencer at holde styr på budgetter, tal og regnskaber. Men det er omend en nødvendighed at holde styr på og er i startfasen, kan det være en fordel med en i familien eller vennekredsen, som kan hjælpe dig med at forstå det eller holde styr på det, indtil i kan ansætte en med samme egenskaber. 

Tidligere artikelStress i parforholdet påvirker jobbet
Næste artikelIværksættere hjælper dig med din eksamensforberedelse