Mange brancher er hårdt ramt på grund af corona og har til dags dato været ramt siden marts 2020. Men det er klart, at som året er gået, og nogle ting er lukket op, nogle lukket ned igen og sådan har det varieret efter antal smittede, så er nogle brancher hårdere ramt end andre. Denne artikel er ikke for at pege finger af, hvem der har klaret sig bedst og hvem der ikke har. Det er blot en demonstration af, hvilke brancher der har været mest mærket i forhold til restriktioner og regler.

Hårdt ramte brancher

Det er allerede ret tydeligt at se, efter et år med nedlukning, hvilke brancher, der har mærket mest til restriktionerne. Har har man kunne finde fællesnævner i form af brancher, hvor ydelsen ikke har været en nødvendighed eller akut på nogen måde. Det er blandt andet brancher såsom hoteller, restauranter, kultur generelt og forlystelser, der har måtte vinke farvel til mange åbne dage med gode stunder og grin. Det er en af fællesnævnerne for smittetal grundet kontakten med de samme ting, store mængder mennesker og masser af grin og hygge, som kan være en klassisk smittespredning grund.

Åbne efter retningslinjerne

Så er der dem, der trods restriktioner, stadig har fået lov at holde åbent for akutte modtagelse og når det var nødvendigt – sådan var det i hvert fald en nogle måneder, før der blev lavet tiltag, der gjorde, at de kunne holde åbent som normalt, så længe de overholdte retningslinjerne. Det gælder f.eks., hvis du er tandlæge. Her blev der først lukket ned, så det kun var for akut og nødvendige aftaler. Det er så senere hen blevet lavet om, og danskerne kunne igen gå til deres årlige tjek, så længe de mødte op med mundbund og sprittede hænder.

Disse steg i antal ansatte

Men til trods for en dalende økonomi, en arbejdsløshed der var konstant stigende, så var der nogle brancher, der formåede at hive sig op og endda ansætte flere i året 2020. Her er der blandt andet tale om offentligt administration og undervisning og sundhed. Her så man, at der blev ansat flere. Hvad det skyldes, kan være flere ting, men da det var et år med fokus på sundhed, ville det umiddelbart give mening, at der var mangel inden for selvsamme område.

Tidligere artikelSkil dig ud med de perfekte smykker
Næste artikelSommerhus branchen er i sit es!