Går du blot 10 år tilbage, så man ikke nær så mange startups som i dag. Tilbage i 2017 var der etableret omkring 19.200 nye og aktive virksomheder. Det var en stigning på 15% i forhold til de forgangne år. Tallene var dog endnu højere inden finanskrisen. Men som tallene tyder, så er vi godt på vej op ad igen. Men hvor finder du størstedelen af disse nye lokale firmaer og hvad skyldes det, at de vælger at placere sig i lige netop i de områder? 

Vækstfonden ser på de nyeste tal

Tilbage i 2020 havde 435 virksomheder stiftet et CVR nummer i Kolding kommune. Det er altså attraktivt for lokale firmaer at bosætte sig med adresse i Kolding og starte deres rejse der. Men hvordan kan det være? Er der nogle fordele ved det? Eller er det helt tilfældigt?

En af fordelene ved at være et nystartet og lokalt firma i Kolding, skyldes helt sikkert beliggenheden. Det ligger centralt men med god mulighed for at køre ud til større og mindre byer, der ligger rundt omkring i landet. Udover det, finder du en flok andre lokale firmaer og arbejdsstyrker, der vidner om success og masser af erfaring og som heller ikke er bange for at blive delt ud af blandt de lokale firmaer. Men det er klart, der skal mere til end blot lokale firmaer, der har success for at give folk lyst til at starte deres egen iværksætter rejse i Kolding.

Kolding bidrager til iværksætter-rejsen 

En af de ting, hvor Kolding virkelig gør en indsats og som fremtidig kan blive grobund for en masse lokale firmaer, der har fået success –  er al den hjælp, der bliver tilbudt. Business Kolding er et af de steder, som virkelig gør en indsats for iværksætteri og startups. Flere gange om året, nærmere månedligt,  er der workshops, events og sparring at finde blandt de erfarne og de nye iværksætter. Der er altså alletiders muligheder for at blive hjulpet i gang på bedste vis. Det er specielt også et tiltag, som uddannelsesinstitutionerne i Kolding tager seriøst. Flere og flere steder tilbydes der hjælp, oftest gratis, til de studerende, der kom med iværksætterdrømme og har ideer, der skal udleves. Kolding er altså en by, der tager godt imod sine lokale virksomheder – helt fra begyndelse og videre på deres rejse. 

Tidligere artikelHar din virksomhed en vejhjælps aftale?
Næste artikelAffiliate marketing – et marked i vækst!