Som iværksætter og en der gerne vil starte sit eget og tjene egne penge, kan det være svært at skabe et overblik over, hvor man skal begynde, hvad der trender og hvordan man overhovedet kommer i gang. En af de ting, som på ikke blot på nationalt plan – men lige så vel internationalt plan, har boomet på det seneste, er affiliate marketing. Men hvad er affiliate marketing og hvem kan gøre det? Kan man benytte det inden for kæledyrsartikler? Sportstøj? Eller hvad er mulighederne egentligt.

Hvad er affiliate marketing 

Affiliate marketing foregår ved, at der er en annoncør og affiliatepartner. Annoncørerne efterspørger flere besøgende på deres website og affiliatepartnere har websites, hvor de reklamerer for annoncørernes produkter. Måden affiliate-partnerne tjener penge på, er ved at modtage kommission for hvert salg eller lead. På den måde opnår begge parter de resultater, som de ønsker. Der er altså mulighed for at køre affiliate marketing indenfor alle alt. Har du en website, hvor du gerne vil skrive om kæledyrsartikler, så skal du blot finde en annoncør, der sælger produkter indenfor det – og så er du kørende. Ønsker du en hel anden boldgade, kan du undersøge, om der er annoncører indenfor det – og så er du godt på vej!

Find din niche 

Men som en start up der er helt ny i branchen og måske førhen ikke har haft den store kendskab til affiliate marketing, er tricket at finde et marked, som stadig er forholdsvist uberørt – som f.eks. kæledyrsartikler. Det gør det nemlig nemmere for dig at ranke online, når I laver artikler om det. Skønhedsprodukter er f.eks. et marked, der allerede er ret berørt af store markedsledere og derfor kan være svære at komme og ranke på. Når du har fundet det marked, du gerne vil lave affiliate marketing indenfor, så skal du finde søgeord, som I vil ranke på online. Prøver du indenfor kæledyrsartikler, vil du kunne skrive om f.eks: kattemad – bedst i test, hundefoder uden korn, hamsterhjul og meget mere. Der er altså oftest uendelige af muligheder – hvor det selvfølgelig er klart, at noget er bedre end andet. Her vil det kræve et vis antal ord for at kunne komme til at ranke og slå konkurrenter, der ligger øverst på f.eks. google. Hvordan du vælger at opstille produkterne, er individuelt og oftest tilpasset din målgruppe. 

Tidligere artikelBenyt dig af lokale ressourcer til din startup!
Næste artikelPadel sporten boomer verdenen over!